Voordeel op baby- en kinderkleding

Overig

Feitjes over vaderschap voor mannen

Als er een baby op komst is gaan jullie als mannen door nogal wat fases heen. Waar de baby bij jullie vrouw of vriendin in haar buik groeit, hebben jullie geen idee hoe alles voelt. Jij ziet jouw geliefde alleen maar dikker en prikkelbaarder worden. In deze blog wat feitjes voor jullie.

Situaties als de baby is geboren

Vrouwen hebben het zwaar wanneer ze zwanger zijn, maar ook jij verandert wanneer de kleine er is. Hieronder wat situaties die kunnen gebeuren zodat je er rekening mee kunt houden.

  1. Mannen kunnen wat afstandelijker worden wanneer de kleine geboren is. De moeder heeft meteen al een band, maar de vader kan zich best wel uitgesloten voelen. Wanneer je dit voelt is dat volkomen logisch en no worries! Het komt goed.
  2. De kersverse vaders voelen zich verantwoordelijker. Een baby is aanhankelijk dus heeft alle aandacht nodig, maar ook kan jij bijvoorbeeld de druk om een goede baan te behouden voelen zodat financieel alles op orde is.
  3. Ook kunnen mannen zich onzeker voelen. Een baby is geen ding en er moet te allen tijde op de goede manier voor gezorgd worden. Soms kan dit beklemmend aanvoelen voor je, maar geen zorgen, alles went.

Voor meer mannenzaken ga je naar www.mannenzaken.be.

Lichamelijke veranderingen

Je verandert niet alleen emotioneel, maar waarschijnlijk ook lichamelijk. Deze veranderingen kunnen zich voordoen:

  1. Een veel voorkomende situatie is dat je zwaarder wordt wanneer de baby er is. Omdat je nu constant bezig bent met de baby schiet bijvoorbeeld sporten er nog weleens bij in.
  2. Het cortisol gehalte gaat omhoog een paar weken nadat bekend is geworden dat je vader wordt. Dit zorgt ervoor dat je de stress beter aan kan.
  3. Wanneer je vader wordt zal je testosteron gehalte verlagen. Je biologische klok laat op deze manier zien dat je je zo beter kan concentreren op je gezin.

Meer mannentips? Ga naar mannencenter.nl.

Succes met het vaderschap!

Geef een reactie