Voordeel op baby- en kinderkleding

Overig, Tips

Kinderdekbedden voor iedereen: hete jungle of droge woestijn?

Het is erg belangrijk dat jouw kind zich op zijn of haar gemak voelt in zijn of haar kinderkamer. Daarom moet je ervoor zorgen dat je kinderkamer kindvriendelijk is. Dit doe je door allerlei leuke kleurtjes aan te brengen en leuke dingen aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan knuffeltjes in bed en posters op de muur van dingen die jouw kind leuk en interessant vindt. Ook is het belangrijk dat je kind een geschikt dekbed heeft. Zo krijgt hij of zij geen jeuk ’s nachts en gaat het kind met plezier slapen. Er zijn veel verschillende soorten dekbedden te vinden. Het wordt zeer aangeraden om je kind zelf het ontwerp en de kleur van het dekbed te laten uitkiezen. Zo zal je kind zich thuis voelen in de kinderkamer.

Allerlei soorten ontwerpen en kleuren
Er zijn kinderdekbedden te vinden in vele verschillende ontwerpen en kleuren. Zo is er voor elk kind wel een geschikt dekbed te vinden. Het is natuurlijk extra leuk om een dekbed aan te schaffen in de lievelingskleur van jouw kind. En als je kind een hobby heeft, bijvoorbeeld paardrijden, dan kun je natuurlijk een dekbed krijgen met een paard erop. Dekbedden hoeven helemaal niet duur te zijn. Het is zelfs mogelijk om voor 20 euro of minder al een geschikt dekbed te krijgen. Meestal ligt de prijs op ongeveer 30 euro gemiddeld voor een dekbed voor een 1-persoonsbed. Uiteraard kan dit ook veel duurder uitvallen.

De perfecte afmetingen en materialen
De afmetingen en materialen van een dekbed zijn niet onbelangrijk. De afmetingen voor een 1-persoonsbed zijn meestal 140 bij 200 centimeter. Als je bed iets langer is, dan kan dit ook 140 bij 220 centimeter worden. Als je kind nog een peuter is, dan is het verstandig om een kleiner dekbed te kopen. De afmetingen voor een peuter dekbed zijn meestal 120 tot 150 centimeter. Het materiaal van een dekbed is meestal katoen. Mocht dit materiaal jeuk of irritatie veroorzaken op de huid van jouw kind, dan moet je even met de huisarts overleggen over andere opties.

Geef een reactie