Voordeel op baby- en kinderkleding

Kleding

Tips voor het kopen van babykleding

Kleding kopen voor je pasgeborene kan erg leuk zijn. Bijna alles is schattig en er is genoeg keuze. Maar waar doe je verstandig aan tijdens het passen en kopen van de kleding. Kinderen groeien als kool en het zou ontzettend zonde zijn als je dat leuke shirtje maar een keer aan kan doen. En hoe vind je iets wat leuk is maar ook praktisch. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet bij het kopen van babykleding. 

Koop de kleding een maatje groter

Baby’s groeien als kool en daarom is het verstandig om je baby kleding wat groter te kopen. Zo kan je dat leuke noppies truitje best een maatje groter aanschaffen. Bedenk daarbij goed in welk seizoen je baby het item gaat dragen en welke maat ze dan ongeveer zullen hebben. Als je tot maximaal twee maten boven de huidige maat van je kleintje zit past het prima. Op deze manier is het nog acceptabel om je baby een te groot kledingstuk te laten dragen. Je wil natuurlijk niet hebben dat je baby bedolven wordt onder meters lange mouwen en broekspijpen. 

Koop veel vestjes

Vestjes zijn ontzettend handig voor een baby. Onder een vestje kan je namelijk gemakkelijk een korte mouwen shirtje bij je baby aan doen. In de winter kan je het vestje aan doen over een langen mouwen shirtje wat je over de romper aan doet. Je kan bij wisselende temperaturen bovendien makkelijk het vestje uit doen. Ook als je bijvoorbeeld een te grote maat hebt gekocht en je dit kan zien aan het kledingstuk, kan je er een vestje over aan doen.

Maak en koop setjes

Het creëren van setjes kan je helpen bij het kopen van je babykleding. Bekijk voordat je gaat shoppen wat je reeds hebt hangen in de kast en bedenk daarbij wat je nog zou willen hebben om een setje te kunnen maken. Vergeet daarbij niet de verhouding tussen merkkleding en merkloze kleding. Een setje kan aardig oplopen in de kosten als je hier niet op let. Combineer een trui van b nosy bijvoorbeeld dan ook met een effen wit hemdje.

Meer lezen over het vak moederschap? Kijk dan eens op love2bemama het blog voor moeders

Geef een reactie