Voordeel op baby- en kinderkleding

Overig

Wat leert mijn kind bij het kinderdagverblijf?

Als je kind naar het kinderdagverblijf gaat, dan heb jij je handen vrij om te werken. Fijn voor jou, maar voor je kind is het ook goed om naar het kinderdagverblijf in Breda te gaan, omdat je kind daar veel gaat leren. Hieronder lees je wat je kind allemaal leert op het kinderdagverblijf.

Sociale vaardigheden

Op het kinderdagverblijf is je kind samen met andere kinderen en met begeleiders. In de interactie met andere kinderen leert je kind samenspelen. Baby’s spelen nog niet met elkaar, maar wel naast elkaar, waarbij ze naar elkaar kijken en van elkaar afkijken. Wat de ene baby doet, gaat de ander imiteren, waardoor baby’s gedrag van elkaar overnemen en dus van elkaar leren. Hoe ouder je kind wordt, hoe nieuwsgieriger hij wordt naar de andere kinderen om hem heen. Steeds meer gaat het naast elkaar spelen over in samenspel, waarbij er sprake is van interactie. Vaak gaat dit mis, omdat jonge kinderen egocentrisch zijn en nog niet goed speelgoed kunnen delen. Maar je kind leert op het kinderdagverblijf, ook door het optreden van de begeleiders, om samen te delen en samen te spelen. De begeleiders geven je kind het goede voorbeeld, helpen bij het oplossen van conflicten en bouwen een warme band op met jouw kind, zodat het leert om op anderen te bouwen en vertrouwen. Ook leert je kind van hen en van de andere kinderen veel over emoties. Welke emoties zijn er? Hoe ga je om met de emoties van anderen en met die van jezelf? Een kinderdagverblijf is een mooie, emotionele leeromgeving voor je kind.

Fijne motoriek

Op het kinderdagverblijf worden veel activiteiten aangeboden, waaronder werkjes aan tafel, zoals puzzelen, bouwen, kralen rijgen en knutselen. Met deze activiteiten wordt de fijne motoriek van je kind gestimuleerd: je kind leert controle uit te oefenen over kleine voorwerpen. De oog-handcoördinatie van je kind wordt steeds beter: je kind kan kleine dingen steeds behendiger met zijn handjes sturen, zoals iets uitknippen met een schaar of een puzzelstukje op de juiste plek leggen.

Op eigen benen staan

Als je kind naar het kinderdagverblijf gaat, dan leert hij al op jonge leeftijd om even los van jou te zijn. Je kind leert om zich onafhankelijk van jou, zelfstandig te redden. De begeleiders op een kinderdagverblijf werken ook aan de zelfstandigheid van je kind. Zij stimuleren bijvoorbeeld het zelf aan/uitkleden, naar het toilet gaan en tanden poetsen. Op eigen benen staan geeft zelfvertrouwen. De overgang naar de basisschool is hierdoor minder groot.

Bron: kidsplein.nl

Geef een reactie