Voordeel op baby- en kinderkleding

Tips

Zo geef jij jouw kindje een gezonde basis

Als bezorgde, liefhebbende ouder wil jij uiteraard het beste voor je kindje. Je probeert hem of haar dan ook te stimuleren om te praten, te kruipen en te stappen. Je zorgt voor leuke kledij en speelgoed dat aangepast is aan de leeftijd van je uk. En je bent waarschijnlijk ook erg begaan met wat je kleintje te eten en te drinken krijgt. Of je nu graag zelf achter het fornuis staat of eerder een kant- en- klaar maaltijd of snack prefereert, je kunt altijd de beste en meest gezonde keuze maken. Zo geef je jouw hummeltje de best mogelijke start en leg je de basis voor een lang en gezond leven. Hier lees je enkele tips om je kleintje gezond te laten eten.

Gezonde tussendoortjes

Aangezien jonge kinderen in recordtempo ontwikkelen op zowel fysiek als cognitief vlak, hebben ze niet voldoende aan drie maaltijden per dag. Idealiter geef je je kids zowel in de voormiddag als in de namiddag ook nog een gezond tussendoortje. Je kunt zelf fruitpap of soep maken, maar hier heb je natuurlijk niet altijd tijd voor. Je denkt misschien dat kant-en-klaar snacks niet gezond zijn, maar er bestaan tal van gezonde snacks voor kinderen die je kant-en-klaar kunt kopen. Dat is vooral erg handig wanneer je een dag op stap gaat of gaat reizen met je kleintje. Geen idee wat je je moet voorstellen bij voorverpakte gezonde snacks voor kinderen? Denk hierbij maar aan smoothies, grissini met rozemarijn, gezonde appelchips met kaneel of appelstukjes met banaan en vanille.

Heerlijke maaltijden voor kinderen

Veel ouders denken dat ze voor hun kinderen alleen maar saaie groenten papjes met zo weinig mogelijk smaakmakers kunnen maken. Gelukkig is niets minder waar. Ook voor je kleintjes bestaan er tal van smaakvolle kinderrecepten waar je ook als volwassene graag van zal eten. Voor elke maaltijd bestaan er tal van recepten die zowel heerlijk als gezond zijn voor je kindje en voor de rest van het gezin. Gedaan dus met altijd een aparte maaltijd te bereiden voor je kleine schat. Ga maar eens op zoek naar gezonde kinderrecepten en je zult merken dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Kies dus eens voor een ontbijt met bananen ontbijtkoekjes of glutenvrij kokosbrood. ’s Middags vervang je de platgekookte aardappeltjes met bloemkool door een curry van bloemkool en sugarsnaps. Als vieruurtje kun je amandelkoekjes met kastanjeconfituur serveren. En wat dacht je van een lichte avondmaaltijd met grissini en hummus? Maak je geen zorgen, de meeste recepten zijn zelfs voor onervaren chefs gemakkelijk en in een beperkte tijdspanne te bereiden. Vergeet ook zeker niet om je kleintje te betrekken bij het maken van de maaltijden. Kinderen vinden het heel fijn om al doende te leren. Laat ze dus alle ingrediënten een keer voelen en ruiken. Zo worden ze extra gestimuleerd om gezond en gevarieerd te eten.

Geef een reactie